De Gewichtsconsulent

Groentechips

15 minuten

5 - 15 minuten

Ingrediënten:


1 zoete aardappel
1 pastinaak
1 rauwe biet, rood, geel of chioggia
1 winterpeen
1 el olijfolie

Je kunt de groentechips in een goed afgesloten bak tot 4 dagen bewaren.

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 ºC. Bekleed een of meerdere bakplaten
met bakpapier.

Schil de groenten en snijd ze daarna in zo dun mogelijke plakjes.
Zorg ook dat alle plakjes even dik zijn. Dit gaat het makkelijkste
met een mandoline of met een plakjessnijderonderdeel van de
keukenmachine, maar het kan ook met een dunschiller of kaasschaaf.

Leg de plakjes groenten op de bakplaat, zonder dat ze overlappen.
Bak zo nodig in meerdere rondes.

Besprenkel de groenten met de olijfolie. Je kunt de plakjes ook met behulp van een kwastje met olie insmeren of bestuiven met olijfolie in een spuitflesje*. Bestrooi de plakjes daarna met zout.

Bak de groenten 5 - 15 minuten in de oven. De oventijd is sterk
afhankelijk van de dikte van de plakjes en je oven, dus houd
ze goed in de gaten!

Laat de groentechips helemaal afkoelen.

Groentechips