20 minuten
200 gram voorgekookte linzen, afgespoeld
500 gram pompoenblokjes
2 el crême fraîche light
2 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 cm verse gember, geraspt
800 ml groentebouillon
5 gram verse koriander, fijngesneden
20 gram pompoenpitten
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot, de knoflook en de gember 4 - 5 minuten.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Kook de pompoen in 8 - 10 minuten gaar. Pureer de soep daarna glad met een staafmixer.
Roer de linzen door de soep en warm 2 minuten mee.
Schep de helft van de pompoensoep in een kom. Garneer met de helft van de koriander, de helft van de crême fraîche en de helft van de pompoenpitten. Bewaar de overige soep en toppings voor de lunch van morgen.
Voedingswaarden: kcal: 476
Koolhydraten: 23,9 gram, Eiwitten: 16,9 gram, Vetten: 21,1 gram, Vezels: 11,6 gram
Lunch je op kantoor, school of onderweg? Maak de soep dan van tevoren en neem deze mee in een goed afgesloten beker of pot. Je hoeft de soep niet op te warmen.