35 minuten
150 gram rundergehakt
300 gram knolselderij, grof gesneden
1 prei
100 ml kookroom light
1 el olijfolie
½ ui, gesnipperd
2 el grove mosterd
10 gram verse bieslook, fijngesneden
600 ml runderbouillon
Verhit de de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en de prei 4 - 5 minuten. Voeg de knolselderij, de grove mosterd en de runderbouillon toe. Breng aan de kook en kook 20 - 25 minuten.
Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 6 - 8 minuten rondom gaar.
Voeg de kookroom toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer glad. Zet de pan terug op het vuur, voeg de gehaktballetjes toe en verwarm de
soep nog 5 minuten.
Schep de mosterdsoep in een soepkom en garneer met de verse bieslook.
Voedingswaarden per portie: kcal: 685
Koolhydraten: 23,5 gram, Eiwitten: 32,5 gram, Vetten: 36,4 gram, Vezels: 21 gram