50 minuten
4 porties
16 tomaten, in kwarten
8 puntpaprika’s, in repen
6 el olijfolie
4 rode uien, in kwarten
8 tenen knoflook, grof gesneden
40 gram verse basilicum
8 el balsamicoazijn
800 ml groentebouillon
Optioneel:
2 rode pepers, grof gesneden
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Meng de tomaten met de puntpaprika, rode ui, knoflook, basilicum en eventueel de rode peper op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en het balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout. Rooster de groenten 30 - 40 minuten in de oven.
Schep de geroosterde groenten met al het bakvocht in een soeppan en voeg de groentebouillon toe. Pureer de soep met een staafmixer glad en verhit de tomatensoep op middelhoog vuur.
Voedingswaarden per portie: kcal: 338
Koolhydraten: 23 gram, Eiwitten: 6 gram, Vetten: 22 gram, Vezels: 12,5 gram