De Gewichtsconsulent

Pasta pesto

20 minuten

2 porties

Pasta pesto

Ingrediënten:


100 gram rode linzen fusilli
300 gram kipdijfilet
300 gram cherrytomaten, gehalveerd
200 gram courgette, in halve maantjes

Voor de pesto:
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
30 gram pijnboompitten
30 gram basilicum
2 el extra vierge olijfolie

Eet vandaag de helft van de pasta pesto en bewaar de rest voor de lunch van morgen.

Bereiding:

Mix de ingrediënten voor de pesto in een blender tot een grove saus.

Verhit een wok op hoog vuur en bak de blokjes kipdijfilet 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Zet de pan met het bakvet van de kip terug op middelhoog vuur en bak de courgette 8 minuten.

Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat goed uitstomen.

Voeg de gekookte fusilli, de cherrytomaten, de kipdijfilet en de pesto toe aan de courgette en schep goed om.

Voedingswaarden per portie: kcal: 694
Koolhydraten: 25,5 gram, Eiwitten: 54 gram, Vetten: 39,5 gram, Vezels: 8 gram