20 - 25 minuten
125 gram kipfilet
150 gram bloemkool, in roosjes
100 gram gesneden andijvie
1 el olijfolie
1 tl geraspte mierikswortel, of meer naar smaak
½ rode ui, in dunne ringen
2 el grove mosterd
2 el appelcider azijn
Meng de rode ui in een kommetje met de appelcider azijn. Breng op smaak met zout en zet de ui tot gebruik in de koelkast.
Breng water aan de kook in een pan en voeg de bloemkoolroosjes toe. Kook de groenten in 10 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.
Smeer de kipfilet in met 1 el mosterd en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet in 7 - 10 minuten rondom gaar.
Stamp de bloemkool met de rauwe andijvie, de geraspte mierikswortel, het bakvet van de kip en de overige mosterd tot een grove puree.
Serveer de andijviestamppot met de kipfilet en garneer met de ingelegde rode ui.
Voedingswaarden kcal: 330
Koolhydraten: 9,1 gram, Eiwitten: 35,7 gram, Vetten: 14,8 gram, Vezels: 7,7 gram