30 minuten
1 portie
250 gram kipfilet
400 gram koolraap
2 stengels bleekselderij
1 grote prei
1 teentje knoflook
200 gram wortel
1 laurierblaadje
600 ml kippen- of groentebouillon
Paar takjes verse peterselie
Citroensap
Olijfolie
Zwarte peper
Heb je restjes groente
over? Voeg deze dan toe
aan de soep. Hoe meer
groente hoe beter.
Snijd de prei in ringen, schil de koolraap en snijd in kleine blokjes, de bleekselderij en wortel in plakjes en pers de knoflook.
Bereid de bouillon, los 1 blokje op in 600 ml kokend water.
Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de groentes, knoflook met het laurierblaadje en voor enkele minuten.
Snijd de kip in reepjes, giet de bouillon in de pan en voeg de kipreepjes toe.
Breng royaal op smaak met zwarte peper.
Laat de soep voor circa 15 minuten pruttelen, totdat de kip gaar is.
Verwijder voor het opdienen het laurierblaadje.
Garneer de kippensoep met verse, gehakte peterselie en breng op smaak met citroensap en zwarte peper.
Voedingswaarden: kcal: 431
Koolhydraten: 23,5 gram, Eiwitten: 33,5 gram, Vetten: 20 gram, Vezels: 13 gram