De Gewichtsconsulent

Aziatische lenterolletjes

15 -20 minuten

Ingrediënten:

60 gram courgettespaghetti
40 gram peultjes
½ wortel, grof geraspt
10 gram ongezouten pinda’s, fijngehakt
5 gram verse munt, alleen de blaadjes
2 rijstvellen


Dipsaus:

1 el sesamolie
1 el sojasaus
1 tl sambal, of meer naar smaak
10 gram sesamzaad
2 el water

Bereiding:


Kook ruim gezouten water in een pan. Voeg de peultjes toe en kook 4 minuten. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat drogen op keukenpapier.

Blancheer de courgettespaghetti 1 minuut in het kokende water. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Meng de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar en doe in een klein kommetje. Zet apart.

Vul een diep bord met een laagje lauw water en zet die alvast klaar. Zet ook de courgettespaghetti, de peultjes, de geraspte wortel, de pinda’s en de munt-blaadjes klaar op een schoon aanrecht.

Leg 1 rijstvel 20 seconden in het water. Haal het vel er voorzichtig uit en leg deze voor je op het aanrecht. Leg de helft van de courgettespaghetti aan de onderkant van het rijstvel, maar laat wel een randje vrij.

Leg de helft van de peultjes, de geraspte wortel, de muntblaadjes en de ongezouten pinda’s op de courgette.

Vouw het onderste randje van het rijstvel strak over de vulling. Vouw de linker- en rechterkant van het rijstvel strak naar het midden toe. Rol daarna de vulling zo strak als je kan naar boven, zodat je een mooi rolletje hebt. Herhaal met het

andere vel.

Serveer de verse lenterollen met de dipsaus.

Aziatische lenterolletjes

De lenterollen zijn na het
rollen maximaal 1 dag in een
afgesloten bakje in de koelkast
te bewaren. Zorg dat de
lenterollen in het bakje niet te
dicht tegen elkaar aan liggen,
want dan kunnen de rijstvellen
aan elkaar kleven en trek je de
lenterollen kapot.