40 minuten
2 porties
400 gram pompoen, in blokjes
1 grote wortel, in blokjes
4 appels, in kleine blokjes
4 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, fijngesneden
4 cm verse gember, geraspt
1 el speculaaskruiden
1,5 liter groentebouillon
8 el hennepzaad
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, gember en speculaaskruiden 4 - 5 minuten. Voeg de pompoen, wortel, de helft van het hennepzaad en bijna alle appel toe en bak 2 minuten mee.
Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer de wortel-pompoensoep met de overige appel en het overige hennepzaad.
Voedingswaarden per portie: kcal: 415
Koolhydraten: 28,5 gram, Eiwitten: 12,5 gram, Vetten: 25,5 gram, Vezels: 8,5 gram