De Gewichtsconsulent

Biefstuk chimichurri

15 minuten

1 portie

Ingrediënten:


Biefstuk (circa 125 gram)
20 gram pijnboompitten
Paar takjes basilicum
Paar takjes peterselie
1 teentje knoflook
1 sjalotje
Chilivlokken
Ongezouten roomboter
Olijfolie
Limoensap
400 gram groentes* 

* Kies voor groentes die jij lekker vindt of restjes groente die je over hebt.

Bereiding:

Zorg ervoor dat de biefstuk op kamertemperatuur is, want anders wordt deze taai bij het bakken.

Stoom de groentes kort beetgaar.

Pureer de pijnboompitten met de kruiden, sjalotje en knoflook en wat limoensap.

Verhit een klein blokje roomboter in een hete pan en voeg er een klein scheutje olie aan toe. Schroei de biefstuk eerst goed dicht. Dit doe je door de biefstuk aan beide kanten heel kort te bakken op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak beide zijden nog even door, afhankelijk van hoe jij je biefstuk lekker vindt. Als je de biefstuk medium doorbakken wil hebben doe je dit circa 2 minuten per kant.

Wikkel de biefstuk na het bakken losjes in aluminiumfolie, met een kleine opening voor de stoom. Laat de biefstuk in de folie even 2 minuten rusten.

Serveer de biefstuk met de gestoomde groentes en de chimichurri.

Voedingswaarden: kcal: 539
Koolhydraten: 20,5 gram, Eiwitten: 43 gram, Vetten: 30 gram, Vezels: 9 gram

Biefstuk chimichurri