15 minuten
2 porties
300 gram kipfilet
400 gram bloemkoolrijst
1 komkommer
3 el 100% pindakaas
50 ml kokosmelk 6% vet
½ limoen
Sojasaus
1 tl geraspte verse gember
2 teentjes knoflook
1 ui
1 rode peper
3 el appelciderazijn
2 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
½ tl honing
Olijfolie
Zwarte peper
Bewaar de helft voor de volgende
dag in de koelkast
Meng in een kom de appelciderazijn en honing. Snijd de komkommer in plakjes, voeg deze toe aan het mengsel en laat het intrekken.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Maak een marinade van 2 eetlepels sojasaus, geraspte gember en de geperste knoflook en leg de kip in de marinade.
Snijd de rode peper fijn, snipper de ui en pers de knoflook.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en rode peper aan. Bak de komijnpoeder en kurkuma kort mee. Voeg de kip toe en bak deze in circa 10 minuten gaar.
Voeg de bloemkoolrijst toe en bak voor 5 minuten. Breng het geheel op smaak met zwarte peper.
Maak ondertussen de pindasaus. Doe de pindakaas met de kokosmelk, limoensap en een klein scheutje sojasaus in een kleine pan. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
Serveer de nasi kipsaté met de komkommer en de pindasaus.
Voedingswaarden per portie: kcal: 520
Koolhydraten: 18,5 gram, Eiwitten: 49,3 gram, Vetten: 25,1 gram, Vezels: 9,9 gram