15 minuten
35 - 40 minuten
2 uur
Benodigdheden:
Deegroller
45 gram amandelmeel
70 gram zonnebloempitten
30 gram chiazaad
30 gram lijnzaad
25 gram pompoenpitten
20 gram sesamzaad
50 gram havermout
1 tl zeezout
35 ml olijfolie
180 ml water
Optioneel
2 tl gedroogde rozemarijn
De zaden-pittencrackers zijn tot een week te bewaren in een goed afgesloten trommel.
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
Meng het water met de olijfolie en roer dit goed door de droge ingrediënten.
Stort het deeg in het midden van een vel bakpapier. Leg er nog een vel bakpapier op en rol het deeg met een deegroller plat.
Verwijder de bovenste laag bakpapier en snijd het deeg met een mes in 15 rechthoeken. Je hoeft de plakken nog niet uit elkaar te halen. Laat het deeg 2 uur rusten.
Verwarm de oven op 150 ºC.
Leg de crackers met het bakpapier op een bakplaat en bak de crackers 35 - 40 minuten in de oven, tot de crackers helemaal droog zijn.
Laat de zadencrackers helemaal afkoelen en breek ze langs de snijlijnen in stukken