De Gewichtsconsulent

Salade niçoise met makreel en een eitje

15 - 20 minuten

Salade niçoise

Deze salade kun je tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Omdat deze salade geen sla bevat die slap kan worden, kun je de dressing er prima doorheen roeren als je de salade de avond van tevoren maakt of meeneemt voor onderweg of op kantoor!

Ingrediënten:


100 gram gerookte makreel
1 ei
100 gram schone sperziebonen
⅓ komkommer, in halve maantjes
10 gram hazelnoten, grof gehakt
20 gram olijven
25 gram kappertjes

Dressing:
1 el extra vierge olijfolie
1 el citroensap
½ el appelciderazijn

Vervang de gerookte makreel
door ⅓ avocado en 1 extra ei.

Bereiding:

Kook ruim gezouten water in een pan en kook het ei in 7 - 9 minuten zacht en de sperziebonen in 5 - 6 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat het ei schrikken onder koud stromend water.

Pluk de gerookte makreel met 2 vorken uit elkaar.

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gerookte makreel, de sperziebonen, de komkommer, de olijven, de hazelnoten en de kappertjes op een bord en schenk de dressing over de salade. Pel het ei, leg het op de salade en snijd het ei open. Bestrooi het ei met nog wat extra peper en zout.