De Gewichtsconsulent

Basisrecept havermout

10 minuten

1 nacht

Stap 1: basis warme havermout


30 gram havermout
200 ml halfvolle melk of ongezoete plantaardige melk

Stap 1: basis koude havermout


30 gram havermout
100 gram magere Griekse yoghurt of
magere kwark

Stap 2: smaakmakers

1 tl vanille-extract
1 el notenpasta
1 tl specerijen zoals kaneel, kardemom of speculaaskruiden

Stap 3: toppings

Vers fruit, eventueel in stukjes 
1 el cacaopoeder
20 gram noten, grof gehakt
1 el pitten en zaden zoals chiazaad, lijnzaad, pompoenpitten of zonnebloempitten
1 el kokosrasp

1 el cacao nibs

Bereiding: warme havermout

Meng de havermout met één of meerdere smaakmakers en basis naar keuze in een steelpan. Verwarm 5 - 7 minuten, of tot de havermout zacht wordt en indikt.

Schep de warme havermout in een
kommetje en garneer met toppings
naar keuze.

Bereiding: koude havermout

Meng de havermout met één of meerdere smaakmakers en basis naar keuze in bakje. Dek het bakje af met vershoudfolie en zet 1 nacht in de koelkast.

Haal de koude havermout uit de koelkast en roer even door. Garneer met toppings naar keuze.

Havermout