10 minuten
1 nacht
30 gram havermout
200 ml halfvolle melk of ongezoete plantaardige melk
30 gram havermout
100 gram magere Griekse yoghurt of
magere kwark
1 tl vanille-extract
1 el notenpasta
1 tl specerijen zoals kaneel, kardemom of speculaaskruiden
Stap 3: toppings
Vers fruit, eventueel in stukjes
1 el cacaopoeder
20 gram noten, grof gehakt
1 el pitten en zaden zoals chiazaad, lijnzaad, pompoenpitten of zonnebloempitten
1 el kokosrasp
1 el cacao nibs
Bereiding: warme havermout
Meng de havermout met één of meerdere smaakmakers en basis naar keuze in een steelpan. Verwarm 5 - 7 minuten, of tot de havermout zacht wordt en indikt.
Schep de warme havermout in een
kommetje en garneer met toppings
naar keuze.
Bereiding: koude havermout
Meng de havermout met één of meerdere smaakmakers en basis naar keuze in bakje. Dek het bakje af met vershoudfolie en zet 1 nacht in de koelkast.
Haal de koude havermout uit de koelkast en roer even door. Garneer met toppings naar keuze.