20 - 25 minuten
2 porties
50 gram quinoa
200 gram (warm)gerookte zalm, in stukjes
½ avocado, in blokjes
100 gram radijsjes, in plakjes
100 gram sojabonen (edamame)
125 gram zeewiersalade (wakamé)
1 snack komkommer, in blokjes
2 norivellen, verkruimeld
1 el sesamzaad
Dressing:
1 limoen, sap en rasp
1 el sojasaus
1 el sesamolie
Vervang de (warm)gerookte zalm door gerookte tofu in blokjes of vervang ook eens door gebakken blokjes kipfilet.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat goed uitstomen.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom.
Doe de helft van de quinoa in een kom en verdeel daar de helft van de zalm, avocado, radijs, sojabonen, zeewiersalade en komkommer over. Garneer de pokebowl met de helft van de norivellen en de helft van het sesamzaad.