De Gewichtsconsulent

Bietenpuree met geiten kaas en walnoten

20 -25 minuten

Bietenpuree

Ingrediënten:


150 gram voorgekookte rode biet,in blokjes
100 gram knolselderij, in blokjes
75 gram verse geitenkaas, verkruimeld
15 gram walnoten, grof gehakt
1 tl gedroogde tijm
½ el geraspte mierikswortel

Bereiding:

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan en kook de knolselderij in
10 - 15 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Stamp de knolselderij met de voorgekookte rode biet, de geraspte mierikswortel en de helft van de verse geitenkaas tot een grove puree.

Garneer de bietenpuree met de overige verse geitenkaas, de walnoten en de gedroogde tijm.

Voedingswaarden kcal: 361
Koolhydraten: 15,9 gram, Eiwitten: 17,4 gram, Vetten: 22,9 gram, Vezels: 10,5 gram