15 minuten
2 porties
200 ml kookroom light
4 voorgekookte rode bieten, in stukken
1 prei, in dunne ringen
1 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
2 bosuien, in dunne ringen
2 el zonnebloempitten
2 el crême fraîche light
10 gram verse dille
1 el karwijzaad
300 ml groentebouillon
Lunch je op kantoor, school of onderweg? Dan kun je de soep
goed van tevoren maken en eventueel koud eten.
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot, de prei en het karwijzaad 4 - 5 minuten.
Voeg de bieten, de groentebouillon en de sojaroom toe en breng de soep aan de kook. Pureer de soep daarna met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en zout.
Schenk de helft van de bietensoep in een soepkom en garneer met de helft van de bosui, de helft van de zonnebloempitten, de helft van de dille en 1 el creme fraîche.
Voedingswaarden per portie: kcal: 364
Koolhydraten: 27 gram, Eiwitten: 10,9 gram, Vetten: 16,7 gram, Vezels: 12 gram