De Gewichtsconsulent

Granola 

10 minuten

45 - 55 minuten

Granola

Ingrediënten:


50 gram zonnebloempitten

50 gram pompoenpitten

25 gram lijnzaad

25 gram hennepzaad

75 gram amandelen, grof gehakt

75 gram hazelnoten, grof gehakt

75 gram pecannoten, grof gehakt

1 eiwit

1 el kokosolie, gesmolten

1 el rauwe honing

Toevoegingen voor zoete granola


1 tl gemalen kaneel

½ tl gemalen kardemom

50 gram gedroogd fruit, zoals gedroogde cranberry’s, kersen of aardbeien

Bereiding:

Verwarm de oven op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten voor de granola in een kom.

Spreid de granola uit over de bakplaat met bakpapier en bak 45 - 55 minuten in de oven, of tot de granola goudbruin is.

Schep elke 15 minuten om. Laat de granola daarna volledig afkoelen.

• Gebruik de zoete granola als topping voor een smoothiebowl of kommetje Griekse yoghurt.

Bewaar de granola tot 2 weken in een afgesloten pot of bak op een donkere plaats.