10 minuten
45 - 55 minuten
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
25 gram hennepzaad
75 gram amandelen, grof gehakt
75 gram hazelnoten, grof gehakt
75 gram pecannoten, grof gehakt
1 eiwit
1 el kokosolie, gesmolten
1 el rauwe honing
Toevoegingen voor zoete granola
1 tl gemalen kaneel
½ tl gemalen kardemom
50 gram gedroogd fruit, zoals gedroogde cranberry’s, kersen of aardbeien
Verwarm de oven op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor de granola in een kom.
Spreid de granola uit over de bakplaat met bakpapier en bak 45 - 55 minuten in de oven, of tot de granola goudbruin is.
Schep elke 15 minuten om. Laat de granola daarna volledig afkoelen.
• Gebruik de zoete granola als topping voor een smoothiebowl of kommetje Griekse yoghurt.
Bewaar de granola tot 2 weken in een afgesloten pot of bak op een donkere plaats.