55 minuten
30 minuten
300 gram mager rundergehakt
50 gram mozzarella light, geraspt
150 gram cottage cheese
2 aubergines, in plakjes
4 tomaten, in kleine blokjes
150 gram gezeefde tomaten
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl gemalen kaneel
½ runderbouillonblokje
Vervang het rundergehakt door Vivera kruimgehakt
Bewaar de helft van de Griekse moussaka in de koelkast voor de lunch van morgen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet een ovenschaal klaar.
Leg de plakjes aubergine op de bakplaat, besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Bak de aubergine 20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 4 - 5 minuten.
Voeg daarna het rundergehakt en de kaneel toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Bak 5 - 7 minuten, of tot het gehakt gaar is.
Voeg daarna de tomaten en de gezeefde tomaten toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en leg daar de aubergineplakjes dakpansgewijs op.
Meng de geraspte mozzarella met de cottage cheese en wat peper en zout. Smeer dit uit over de aubergine en bak de moussaka 30 minuten in de oven.
Voedingswaarden per portie: kcal: 436
Koolhydraten: 17 gram, Eiwitten: 37,5 gram, Vetten: 23 gram, Vezels: 8 gram