40 minuten
30 - 35 minuten
250 gram zalmfilet
3 voorgekookte rode bieten, in parten
400 gram pompoen, in blokjes
300 gram bimi of broccoli
1 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
10 gram verse oregano, alleen de blaadjes
1 el balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de bieten, de pompoen en de bimi (of broccoli) in een kom met de olijfolie, de knoflook, de verse oregano en de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Spreid de groenten uit over de bakplaat en rooster 25 minuten in de oven.
Leg de zalmfilet in het midden tussen de groenten en bak nog 8 - 10 minuten, of tot de zalm mooi gaar is.
Serveer ⅔ van de zalm met ⅔ van de geroosterde groenten.
Voedingswaarden: kcal: 517
Koolhydraten: 16,5 gram, Eiwitten: 41 gram, Vetten: 28 gram, Vezels: 11 gram