15 - 20 minuten
15 minuten
8 stuks
50 gram gemengde noten
125 gram havermout
20 gram haverzemelen
4 dadels zonder pit
3 el notenpasta
50 gram cranberry’s
20 gram pompoenpitten
50 gram kokosolie
50 ml warm water
1 tl kaneel
½ tl grof zeezout
De notenrepen zijn in een goed afgesloten trommel tot 5 dagen
te bewaren
Verwarm de oven op 180 ºC. Bekleed een vierkant bakblik van 25 bij 25 cm en een bakplaat met bakpapier
Meng de noten met de havermout en de pompoenpitten en leg op de bakplaat. Rooster 12 - 15 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de kokosolie en de notenpasta in een steelpan
op laag vuur tot de kokosolie gesmolten is. Meng goed.
Meng de dadels met het warme water in een keukenmachine of blender tot een gladde puree. Roer de dadelpuree door het
kokosoliemengsel.
Meng de geroosterde noten, de havermout, de pompoenpitten,
de haverzemelen, de cranberry’s en de kaneel in een kom. Voeg het kokosolie-dadelmengsel toe en meng heel goed.
Doe het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan. Bestrooi met het zeezout.
Bak het notenmengsel 14 - 16 minuten in de oven. Laat daarna iets afkoelen en snijd het blok in 8 repen. Laat daarna helemaal
afkoelen.