5 minuten
30 minuten
1 rode paprika, grof gesneden
150 gram komkommer, grof gesneden
3 tomaten, grof gesneden
1 teen knoflook, gepeld
2 el extra vierge olijfolie
1 el rode wijnazijn
5 gram verse bieslook, fijngesneden
Meng alle ingrediënten, behalve de bieslook, in een blender en breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.
Zet de gazpacho in de koelkast en laat in 30 minuten goed koud worden. Giet de gazpacho daarna in een kom of glas en garneer met de verse bieslook.
Heb je geen tijd om de gazpacho te koelen? Dan kun je er ook een paar ijsklontjes in doen en de soep meteen eten!
• Deze soep is het lekkerste met donkerrode, rijpe tomaten die in het seizoen zijn.
• Vul deze lunch dan aan met een zuurdesembroodje belegd met hummus en spinazie.
Voedingswaarden: kcal: 284
Koolhydraten: 13,5 gram, Eiwitten: 4 gram, Vetten: 21,5 gram, Vezels: 7,5 gram