20 minuten
1 portie
100 gram zoete aardappel
150 gram kipfilet
50 gram gemengde salade
½ komkommer
½ rode ui
½ rode peper
Handje cherrytomaten
30 gram fetakaas
50 gram magere Griekse yoghurt
½ teentje knoflook
Gerookte paprikapoeder
Olijfolie
Zeezout en zwarte peper
Optioneel: verse peterselie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de zoete aardappel en snijd deze in frietvorm.
Spreid de zoete aardappel frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er gerookte paprikapoeder over. Doe de frietjes nu voor 15 minuten in de oven.
Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
Snijd de rode peper in plakjes.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip en rode peper op middelhoog vuur circa 8 minuten.
Doe de frietjes in een ovenschaal en schep daar de kip bovenop. Brokkel er de fetakaas over en zet terug in de oven. Bak het geheel nog zo’n 8 minuten, totdat
de friet en kip gaar is.
Maak ondertussen de salade en de knoflooksaus. Snijd de komkommer in plakjes, de ui in dunne ringen en halveer de cherrytomaten. Meng dit alles door de sla.
Pers de knoflook en hak de peterselie. Meng dit met de Griekse yoghurt en breng op smaak met een klein scheutje olijfolie (max 1 tl), zeezout en zwarte peper.
Serveer het patatje vlees met de salade en de knoflooksaus.
Voedingswaarden: kcal: 515
Koolhydraten: 30 gram, Eiwitten: 47,9 gram, Vetten: 21,1 gram, Vezels: 6,2 gram