De Gewichtsconsulent

Vegetarische Tandoori-traybake met zoete aardappel

15 - 20 minuten

25 - 30 minuten

Vegetarische Tandoori-traybake

Ingrediënten:


50 gram kikkererwten uit blik of pot
200 gram bloemkool, in roosjes
100 gram zoete aardappel, in blokjes ter grootte van een dobbelsteen
50 gram Griekse yoghurt, mager
30 gram komkommer
1 el olijfolie
½ rode ui, in dunne ringen
1 el appelcider azijn
1 rode peper, fijngesneden
2 cm gember, geraspt
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ tl chilipoeder
1 tl garam masala
½ tl kurkuma
10 gram verse munt, fijngesneden

Bereiding:


Verwarm de oven op 210 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de bloemkoolroosjes met de zoete aardappel, de kikkererwten, de rode peper, de gember, de helft van de knoflook, de chilipoeder, de garam masala, de kurkuma en de olijfolie in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de groenten op de bakplaat en rooster 25 - 30 minuten in de oven.

Meng de rode ui in een kommetje met de appelcider azijn. Breng op smaak met zout en masseer kort met je vingers. Zet de rode ui tot gebruik in de koelkast.

Schraap de natte zaadlijsten uit het binnenste van de komkommer. Rasp de komkommer met een fijne rasp. Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, de munt en de andere helft knoflook en breng op smaak met peper en zout. Zet de raita tot gebruik in de koelkast.


Serveer de geroosterde groenten uit de oven met de ingelegde rode ui en de raita.

Voedingswaarden: kcal: 407
Koolhydraten: 47,7 gram, Eiwitten: 15,8 gram, Vetten: 13,4 gram, Vezels: 15,2 gram