De Gewichtsconsulent

Komkommer-meloensalade

10 minuten

Ingrediënten:

½ bol mozzarella light, in plakjes
200 gram meloen in blokjes
100 gram gekleurde cherrytomaten, gehalveerd
½ komkommer, in halve ringen
5 gram basilicum, alleen de blaadjes


Voor de dressing:

2 el extra vierge olijfolie
1 el rode wijnazijn
¼ rode ui, gesnipperd

Bereiding:

Meng de extra vierge olijfolie met de rode wijnazijn, de rode ui en peper en zout naar smaak in een saladekom tot een dressing. Laat 5 minuten staan.

Meng de meloen, de komkommer en de gekleurde cherrytomaten door de dressing. Leg de salade op een bord, leg de plakjes buffelmozzarella in het midden en garneer met de basilicumblaadjes.

Lunch je op kantoor, school of onderweg? Neem de dressing
dan apart mee en meng pas door de salade wanneer je gaat lunchen.

Komkommer-meloensalade