De Gewichtsconsulent

Shakshuka met kidneybonen en feta

30 minuten

Shakshuka

Ingrediënten:


2 eieren
60 gram fetakaas, verkruimeld
60 gram voorgekookte kidneybonen, afgespoeld
200 gram gezeefde tomaten
2 tomaten, in blokjes
½ gele paprika, in blokjes
1 el olijfolie
½ sjalot, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
10 gram bladpeterselie, fijngesneden
2 tl ras el hanout
1 tl chilivlokken

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de sjalot 4 - 5 minuten.

Voeg de ras el hanout, de kidneybonen, de tomaten en de gele paprika toe en bak 5 minuten mee.

Schenk de gezeefde tomaten in de pan en schep goed om. Breng de saus op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Draai het vuur middellaag en maak 2 kuiltjes in de saus. Breek de eieren in de kuiltjes en bestrooi met wat peper en zout. Bak de shakshuka, met de deksel op de pan, tot het eiwit gestold is.

Garneer de shakshuka met de fetakaas, de bladpeterselie en de chilivlokken.

Voedingswaarden: kcal: 550
Koolhydraten: 26,5 gram, Eiwitten: 36 gram, Vetten: 27 gram, Vezels: 15 gram