10 - 15 minuten
20 - 25 minuten
Ingrediënten:
150 gram kipfilet
150 gram Hokkaido pompoen, in blokjes
3 tomaten, in parten
2 bosuien, in stukjes van 3 cm
½ el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl chilivlokken
½ tl gemalen komijn
Dressing:
⅓ avocado
1 el extra vierge olijfolie
½ el appelciderazijn
5 gram verse koriander
Verwarm de oven op 190 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smeer de kipfilet in met de knoflook. Leg de kip in het midden van de bakplaat.
Meng de Hokkaido pompoen in een kom met de specerijen en de olijfolie. Leg naast de kip op de bakplaat.
Leg de groenten aan de andere kant naast de kip. Rooster de kip en de groenten 20 - 25 minuten in de oven. Draai de kip halverwege om.
Maak ondertussen de dressing. Doe alle ingrediënten in een hoge kom of maatbeker en voeg 2 el koud water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de kip met de geroosterde groenten en de avocadodressing.
Vervang de kipfilet door 150 gram tempeh in blokjes.
Meng de tempeh blokjes voor je ze op de bakplaat legt met
de knoflook en met ½ el olijfolie en 1 tl Mexicaanse kruiden.
Voedingswaarden: kcal: 520
Koolhydraten: 16 gram, Eiwitten: 40,6 gram, Vetten: 30,9 gram, Vezels: 9,2 gram