De Gewichtsconsulent

Tempehtraybake met aubergine en harissa-limoenmarinade

15 - 20 minuten

25 - 30 minuten

Ingrediënten:


175 gram tempeh, in blokjes ter grootte van een dobbelsteen
1 aubergine, in blokjes ter grootte van een dobbelsteen
150 gram sperziebonen
1 limoen
1 el olijfolie
2 bosuien, in stukjes van 3 cm
1 el harissa, of minder naar smaak
½ el honing
10 gram amandelschaafsel
10 gram dille, fijngesneden

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Breng ruim water aan de kook en kook de sperziebonen 2 - 3 minuten. Giet daarna af.

Rasp de limoen en meng de limoenrasp met de olijfolie, de harissa, de honing en 1 el koud water in een kom. Meng de tempeh en de groenten door de marinade.

Leg de tempeh en de groenten op de bakplaat en rooster 25 - 30 minuten in de oven.

Snijd de geraspte limoen in partjes.

Garneer de geroosterde tempeh en groenten met de dille en het amandelschaafsel en serveer met een limoenpartje.

Vervang de tempeh door 2 kip drumsticks. Meng de drumsticks door de marinade en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Roer daarna de groenten door de marinade.

Voedingswaarden: kcal: 564
Koolhydraten: 30,3 gram, Eiwitten: 41,3 gram, Vetten: 24,6 gram, Vezels: 27,5 gram

Tempehtraybake