10 - 15 minuten
55 - 60 minuten
2 porties
100 gram mozzarella light, in kleine blokjes
500 gram cherrytomaten, gehalveerd
2 el olijfolie
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 rode pepers, in dunne ringen
20 gram basilicum
4 el balsamicoazijn
75 ml water
Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de stokjes fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan of braadpan op hoog vuur en voeg de knoflook, de rode peper en de basilicumstokjes toe. Bak 3 - 4 minuten.
Voeg de cherrytomaten, het water en de balsamicoazijn toe en roer goed. Bak 4 - 5 minuten op hoog vuur en draai het vuur daarna laag. Bak de cherrytomaten 55 - 60 minuten tot de cherrytomaten helemaal uit elkaar gevallen zijn tot een dikke saus. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de tomatensaus met pasta naar keuze en roer de helft van de mozzarella door de pasta met saus. Garneer met de overige mozzarella en de blaadjes basilicum.
Voedingswaarden per portie: kcal: 270
Koolhydraten: 15 gram, Eiwitten: 12,6 gram, Vetten: 16,4 gram, Vezels: 5,4 gram