10 minuten
60 gram mozzarella light, in dunne plakjes
2 tomaten, in parten
50 gram rucola
25 gram zongedroogde tomaten
10 gram pijnboompitten
10 gram basilicumblaadjes
10 gram (blad)peterselieblaadjes
Dressing:
1 el extra vierge olijfolie
½ el balsamicoazijn
¼ sjalot, gesnipperd
De salade kun je 2 dagen in de koelkast bewaren, houd de
dressing apart en meng door de salade vlak voor je gaat eten.
Meng de sjalot in een saladekom met de extra vierge olijfolie en de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Dit duurt 2 - 3 minuten.
Meng de rucola, de zongedroogde tomaten, de tomatenpartjes, de mozzarella, de basilicum en de peterselie door de dressing.
Garneer de salade met de pijnboompitten.
Voedingswaarden per portie: kcal: 414
Koolhydraten: 25,4 gram, Eiwitten: 20,7 gram, Vetten: 23,4 gram, Vezels: 8,6 gram