10 - 15 minuten
20 - 25 minuten
150 gram rauwe garnalen
50 gram fetakaas, verkruimeld
½ courgette, in repen
½ rode paprika, in repen
½ rode ui, in repen
50 gram olijven, gehalveerd
1 el olijfolie
½ teen knoflook, fijngesneden
1 citroen, sap en rasp
1 tl oregano
10 gram krulpeterselie, fijngesneden
Dressing:
1 el extra vierge olijfolie
½ teen knoflook
Vervang de garnalen door 75 gram halloumi. Snijd de halloumi in dunne plakken en smeer ze net als de garnalen in met de knoflook en de citroenrasp. Leg de halloumi direct naast de groenten op de bakplaat en bak het de gehele 20 - 25 minuten mee. Laat de fetakaas achterwege.
Verwarm de oven op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de groenten met de olijfolie en de oregano.
Leg de groenten op de bakplaat en rooster 20 - 25 minuten in de oven.
Meng de helft van de knoflook en 1 tl citroenrasp met de garnalen. Leg de garnalen de laatste 5 minuten bij de groenten op de bakplaat.
Meng de overige knoflook met de olijfolie en 3 el citroensap tot een dressing.
Garneer de geroosterde groenten en de garnalen met de fetakaas, de olijven en de peterselie en schep de dressing over de traybake.
Voedingswaarden: kcal: 565
Koolhydraten: 12,4 gram, Eiwitten: 36 gram, Vetten: 38,1 gram, Vezels: 9 gram